Schaapscheerdersfeest 2022…..wat een prachtige dag!

Schaapscheerdersfeest 2022……… wat een prachtige dag hadden we op en om de Brink in Exloo. De kudde werd in optocht binnen gehaald door de scheerders, spinsters, volksdansgroep en een groot aantal kinderen in klederdracht. Een paar duizend bezoekers zagen hoe een deel van de kudde met de hand werd geschoren, hoe wol verwerkt kan worden, kregen informatie over de kudde en bezochten de Exeler Fair en genoten van de optredens van de Schaop’ndansers en de Decibelles onder het genot van een drankje en een hapje en natuurlijk het zonnetje!

Ook onze kramen werden goed bezocht; de nieuwe producten als t-shirts, caps en tassen vielen in de smaak, er werd vollop gebiggeld (later deze week daarover meer) en ook werden er weer een aantal van onze schapen geadopteerd. Ontzettend fijn dat zoveel mensen onze kudde een warm hart toedragen, dank daarvoor!

En natuurlijk zijn we nergens zonder onze vrijwilligers, dank voor jullie inzet, meedenken en vooral voor het altijd klaar staan voor de kudde indien nodig!