Lammetjesdag 2019

De Lammetjesdag met kroamvisitie van de schaapskudde Exloo wordt gehouden op zondag 28 april 2019. We vieren dat de schaapskudde Exloo in goede conditie is en dat er weer volop lammetjes zijn geboren. De lammetjes en hun moeders (de ooien) zijn dan weer te bewonderen. Ook is het mogelijk om in de schaapskooi met een lammetje op de foto te gaan bij fotografe Tessa Sanders.

Op zondag 28 april kunnen vanaf 12 uur tot 16.00 uur jong en oud de schaapskudde bezoeken in de schaapskooi in Exloo. Om 12.00 uur zal wethouder Nynke Houwing de lammetjesdag openen met het in ontvangst nemen van een donateurscertificaat van de schaapskudde.

Op het terrein voor de schaapskooi zal een aantal kraampjes staan met schapenwol en andere leuke zaken die met schapen te maken hebben. Ook Staatsbosbeheer zal met een grote tent vol met informatie over Staatsbosbeheer en alle activiteiten die rondom Exloo in de natuur worden georganiseerd.

En omdat het kroamvisite is, zijn er voor de liefhebbers weer – gratis- beschuit met muisjes.

De schaapherder, medewerkers, de vele vrijwilligers en het bestuur van de nodigen u graag uit om Lammetjesdag 2019 mee te vieren.

De Schaapskudde Exloo heeft als een van de weinige kuddes in Nederland midden in het dorp een eigen schaapskooi. Om de schaapskudde in stand te kunnen houden is veel geld nodig.

Steun de schaapskudde en wordt donateur of adopteer een schaap:

  • Vanaf € 10,00 per schaap, per jaar, kunt u donateur worden van onze Schaapskudde. Via email ontvangt u desgevraagd periodiek informatie over het wel en wee van de schaapskudde
  • Voor € 25,00 kunt u adoptant worden van de Schaapskudde Exloo door een schaap te adopteren
  • Ook kunt u voor € 2,50 extra een certificaat op naam van uzelf, kind, kleinkind, vriend of familielid bestellen
  • Vanzelfsprekend zijn ook éénmalige donaties als dank voor een aangename ontmoeting met de herder en de kudde mogelijk via de onderstaande bankrekeningnummer NL48 RABO 0348008031 t.n.v. Stichting Vrienden Schaapskudde Exloo.

Graag tot ziens op 28 april bij de schaapskooi in Exloo.