Houdt u honden weg bij de schaapskudde

Vrijdag 20 november 2020 vond er het zoveelste incident plaats met loslopende dan wel te lang aangelijnde honden bij de schaapskudde. Onze drachtige schapen staan overdag ingerasterd in de graslanden vooraf aan het Molenveld. Met de andere schapen wordt op de heide en in de Odoornerdennen gehoed.

Op genoemde datum heeft een te lang aangelijnde zeer grote hond de schapen opgejaagd, waardoor ze door de netten zijn gebroken. De schade is weer enorm. Een net volkomen in elkaar gedraaid doordat de schapen daarin kwamen. Een schaap is verstrikt geraakt in een net en moest eruit worden gesneden en net dus kapot. Het afraseringsapparaat omver gelopen en kapot.
Of het schaap de lammeren gaat verwerpen is nog niet duidelijk. Onderzoek door de veearts. Al met al een schade van meer dan 500 euro.

Mevrouw met hond stond erbij en keek ernaar, en verdween toen de schapen door de herder die ze kwam halen om naar de kooi in het dorp te gaan. Ze heeft geen adres of ed achter gelaten, dus wij blijven met deze verliespost zitten.

Honden bezitters, houdt u hond(en) weg bij de kudde. Overkomt u toch iets wees dan zo flink om voor de schade in te staan en meld u in elk geval.

Stichting Schaapskudde Exloo