Voorlopig nog niet op de kooi lopen

Beste mensen,

Het kost ons moeite het volgende te schrijven, maar onze vrienden, trouwe bezoekers en donateurs, en de lokale middenstand en omwonenden willen wij op de hoogte houden van het wel en wee van de kudde en haar herders.

De kudde maakt het heel goed, op dit moment zijn er 240 ooien en 90 ooilammeren in de kudde, die in goede conditie verkeert. Alle dieren zijn inmiddels geschoren en de eerste keer ingeënd tegen Q-koorts. U kunt ons vrijwel elke dag in het veld vinden via de knop Waar is de schaapskudde?

De komende weken echter (en misschien wel maanden) lopen wij niet naar de kooi voor inentingen ed., tenzij strikt noodzakelijk. Enkele weken geleden is bij Monique namelijk borstkanker geconstateerd. Monique is inmiddels succesvol geopereerd. Zij is nu kankervrij, maar ondergaat wel nog preventieve chemokuren. Dit zal een half jaar duren. Hierdoor is Monique gedeeltelijk niet in staat om te werken, de ene dag gaat beter dan de andere. Het heen en weer lopen van en naar de kooi is teveel op dit moment.

Wij hebben hulp van vrijwilligers, schaapherders en mensen die netten zetten, zodat de schapen voldoende kunnen grazen en Erika ook voldoende rust kan nemen en tijd houdt voor haar gezin. We hopen en rekenen op uw begrip, u bent meer dan welkom om ons te bezoeken in het veld. Dit kan ook via Eko-Tours als u het veld niet lopend kunt bezoeken. Alle geplande activiteiten en demo’s zullen zoveel mogelijk gewoon plaatsvinden. Het is belangrijk dat u Monique niet bezoekt als u zich grieperig of anderszins ziek voelt, omdat haar weerstand al een enorme dreun krijgt te verwerken en wij graag zoveel mogelijk met de schapen het veld ingaan.

Met vriendelijke en warme groet,

Monique Tielen en Erika Visser