Schaapskudde Exloo weer in TOP conditie

Exloo heeft weer een kudde om trots op te zijn.

Het gaat goed met de schaapskudde Exloo, de kudde is weer geheel op sterkte. Alle volwassen ooien zijn helemaal gezond. Momenteel bivakkeert de schaapskudde nog op de heide Het Molenveld bij Exloo en wordt de kudde dagelijks 6 uur gescheperd. Een mooi, vertrouwd beeld is weer te zien op de heide.

De afgelopen twee maanden is de schaapskooi van Exloo helemaal gereinigd en ontsmet en zijn de muren en het gebint opnieuw aangesmeerd. Ook de kooi is dus in goede conditie.

De beide schaapherders Erika Visser en Monique Tielen zijn trots op hun schaapskudde en kijken er naar uit om weer met de kudde naar -en van de kooi naar de heide te kunnen lopen.

Gedurende de periode van de herfstvakantie van 15 tot en met 30 oktober zal de schaapskudde ’s morgens rond 9 uur uit de kooi naar de heide vertrekken en rond 15.00 uur weer terugkeren in de kooi.

Daarna blijft de kudde gedurende een paar maanden ingerasterd over op de heide om de begrazingsdruk in de Odoornerdennen op te voeren en er zo voor te zorgen dat ook de heide in goede conditie blijft.

Bericht geplaatst op : 13-10-2016


Terug naar Nieuwsoverzicht

Nieuws

  • Voorlopig nog niet op de kooi lopen

    Beste mensen, Het kost ons moeite het volgende te schrijven, maar onze vrienden, trouwe bezoekers en donateurs, en de lokale middenstand en omwonenden willen wij op de hoogte.... Lees verder...

  • Demonstraties Schapendrijven Exloo

    Op 6 juni, 4 juli, 11 juli, 18 juli en zondag 6 augustus. Dinsdagen 15 en 22 augustus. Op het terrein achter zwembad De Leewal en naast het Drentse heideveld "Het Molenveld".... Lees verder...

Vertrek & aankomst

De vertrek- en aankomsttijd van vandaag is onbekend.

Agenda

Adresgegevens:

Stichting Schaapskudde Exloo
p/a Hoofdstraat 25A
9531 AB Borger
Contactformulier
© 2017 Stichting Schaapskudde Exloo   |   disclaimer   |   colofon   |   sitemap