De Hondsrug eerste Geopark van Nederland

Het Europese Geopark Netwerk heeft tijdens de 12e Conferentie in Ascea (Italië) op 5 september jl. bekend gemaakt dat De Hondsrug de status van Europees Geopark krijgt. Hierdoor wordt het Hondsruggebied het eerste Geopark van Nederland. De combinatie van boeiende geologie, een bijzonder landschap en de opvallende invloed van de mens daarop maakt het de status meer dan waard.

Geopark de Hondsrug is nu lid van het European Geoparks Network en van het Global Geoparks Network. Beide netwerken staan onder toezicht van Unesco. Inmiddels zijn er zo’n 60 Europese Geoparken. Zij zijn onderdeel van een wereldwijd netwerk van 100 Geoparken.

Het Hondsruggebied is gevormd tijdens de voorlaatste ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden. Al duizenden jaren maken mensen dankbaar gebruik van de erfenis van deze barre periode. De Hunebedbouwers gebruikten de grote zwerfkeien – achtergelaten door enorme gletsjers- om hun imposante grafmonumenten van te maken. In het Hondsruggebied vindt men veel sporen uit het verleden. Van hunebedden en middeleeuwse karrensporen tot knusse esdorpen, de vestingsstad Coevorden en restanten van vervening.

Download persbericht

Meer informatie : http://www.geoparkdehondsrug.nl

Bericht geplaatst op : 15-09-2013


Terug naar Nieuwsoverzicht

Nieuws

  • Voorlopig nog niet op de kooi lopen

    Beste mensen, Het kost ons moeite het volgende te schrijven, maar onze vrienden, trouwe bezoekers en donateurs, en de lokale middenstand en omwonenden willen wij op de hoogte.... Lees verder...

  • Demonstraties Schapendrijven Exloo

    Op 6 juni, 4 juli, 11 juli, 18 juli en zondag 6 augustus. Dinsdagen 15 en 22 augustus. Op het terrein achter zwembad De Leewal en naast het Drentse heideveld "Het Molenveld".... Lees verder...

Vertrek & aankomst

De vertrek- en aankomsttijd van vandaag is onbekend.

Agenda

Adresgegevens:

Stichting Schaapskudde Exloo
p/a Hoofdstraat 25A
9531 AB Borger
Contactformulier
© 2017 Stichting Schaapskudde Exloo   |   disclaimer   |   colofon   |   sitemap